- Zmes horčičného a repkového semienka sa využíva najmä ako zelené hnojivo.
- Podstatou "zeleného hnojenia" je vysiatie vybraného druhu plodiny. Zelenú hmotu necháme narásť do výšky 15-20 cm. Po skosení necháme hmotu odležať cca 2 až 3 hod. a potom zarýľujeme do pôdy, kde dochádza k jej rozkladu.
- Proces prebieha hlavne za pomoci pôdnych baktérií a iných užitočných mikroorganizmov, ktoré touto činnosťou zvyšujú úrodnosť pôdy. Zmes horčicve a repky nieje vhodné používať na záhonoch kde sme pred tým zožali kaleráb a iné kapustovité rastliny.
- Význam zeleného hnojenia
- univerzálne čisto prírodné hnojenie pôdy
- zefektívňuje príjem živín pre následne pestované rastliny
- ochrana proti vyplavovaniu živín z pôdy
- ochrana pôdy pred veternou a vodnou eróziou
- potláča rozmnožovanie a rast burín
- dôležitý komponent na rozvoj baktérii a užitočných organizmov
- priaznivo ovplyvňuje vodný a tepelný režim pôdy
- Zloženie : Horčica biela : 20% + Repka olejka : 80%
Výrobca | Forestina |
---|
Kategória 10 | Hnojivá |
---|
Typ 5 | Pevné |
---|
Hmotnosť (kg) | 0.5 |
---|